MAPLE BEAR GLOBAL SCHOOLS The best of Canadian education for a global future.

Istorijat

Priča o Maple Bear-u

Ideja o razvoju kanadskih škola Maple Bear potekla je iz rada Kanadske mreže obrazovnih centara (CECN), neprofitne organizacije koju podržavaju vlada Kanade i Azijsko-pacifička fondacija Kanade, koja je trebalo da kanadsko obrazovanje plasira u inostranstvo kako bi privukla strane studente da studiraju u Kanadi.

Maple Bear je rođen nakon što su inostrani menadžeri Kanadske mreže obrazovnih centara (CECN) prepoznali da postoji potreba za visokokvalitetnim dvojezičnim kanadskim obrazovanjem od strane roditelja srednje klase koja je bila u nastajanju, a među kojima su mnogi studirali van svojih zemalja, naročito u Kanadi.

Prva kanadska škola Maple Bear, koja se otvorila, bila je u Indirapuramu (Nju Delhi), u Indiji 2005. godine.

2007. godine, Maple Bear postao je privatna kompanija sa desetak škola koje su radile u Koreji, Brazilu i Indiji. Ti su se brojevi brzo promenili kako su se širile vesti o izvrsnosti kanadske metode uranjanja u jezik i dvojezičnog obrazovanja, posebno među roditeljima koji su mogli da vide pozitivne rezultate u jeziku, učenju i ponašanju svoje dece.

Cilj nam je da pružimo sistem učenja u čijem je središtu učenik u jednom bezbednom, sigurnom i podsticajnom okruženju koje priprema učenike za uspeh u visokom obrazovanju i koje uliva strast za celoživotnim učenjem. Maple Bear program osmišljen je tako da obrazuje dete u celosti – fizički, intelektualno, emocionalno i društveno.